Berichten zoeken

Beste internetverbindingen voor bij jou thuis

Ben je op zoek naar het beste internet thuis? Dan heb je veel opties. De beste internetverbinding hangt af van je behoeftes en je locatie. Als je op zoek bent naar een betrouwbare, snelle verbinding die grote hoeveelheden data aankan, dan is glasvezel wellicht de juiste keuze. Als je echter in een gebied woont waar niet veel opties zijn, geen hoge snelheden hoeft of nodig hebt of iets betaalbaars nodig hebt dan DSL-service, dan is draadloze breedband wellicht de beste oplossing voor jou.

Glasvezel

Glasvezel is een type communicatietechnologie die gegevensoverdracht met hoge snelheid via glasvezelkabels mogelijk maakt. Glasvezel internet is de snelste en meest betrouwbare bekabelde verbinding voor thuis, met upload- en downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde. Glasvezel internet is niet alleen snel en betrouwbaar, maar ook beveiligd met encryptie. Dit maakt het een uitstekende keuze voor gevoelige gegevensoverdracht zoals financiële transacties of persoonlijke informatie zoals burgerservicenummers. Dit maakt het een geweldige optie voor het streamen van video’s of het spelen van online games waarbij je razendsnelle verbinding en een sterke signaalsterkte nodig hebt. Je kunt glasvezel vergelijken om een provider te vinden die aan je behoeftes voldoet.

Kabel

Kabelinternet is de snelste en meest betrouwbare van alle internetverbindingen, waardoor het een goede keuze is voor thuisgebruikers die films willen streamen en video games willen spelen. Het enige nadeel is dat het duurder is dan DSL. Je betaalt echter meer voor hogere snelheden, dus de kosten vallen mee. Kabelinternet bestaat al sinds de jaren 80. In sommige gebieden kan het snelheden tot 100Mbps bereiken. Dit maakt ze ideaal voor mensen die veel bandbreedte nodig hebben voor het streamen van “high-definition” inhoud of het spelen van online games met hun vrienden. Kabelaanbieders bieden echter niet altijd diensten aan in landelijke gemeenschappen waar DSL beschikbaar is. Dat is omdat ze geen infrastructuur hebben om die gebieden effectief te dekken met bekabelde verbindingen zoals DSL-lijnen dat van hen zouden vereisen, terwijl ze toch een consistente kwaliteit verbinding behouden.

Mobiel breedband

Mobiel breedband is het snelst groeiende type internetverbinding en is in veel landen beschikbaar. Mobiel breedband maakt gebruik van de 3G- of 4G-gegevensverbinding van een telefoon om snelle toegang tot internet te bieden. Het vereist dat je een speciale app downloadt van een ISP of van je telefoonprovider, die je meestal kosten in rekening brengt voor het gebruik ervan. Dit type verbinding is erg populair omdat mensen onderweg toegang hebben tot e-mail, videochatten met vrienden of foto’s kunnen delen op sociale-mediasites zoals Facebook en Instagram zonder te hoeven wachten op lange downloads.

Breedbandwinkel biedt garantie op internet

Breedbandwinkel en je nieuwe provider doen er alles aan om je overstap of aansluiting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar als je huidige of nieuwe provider een fout maakt voordat je nieuwe abonnement ingaat, kun je er onderuit met hun ‘gratis internet garantie’. Dit zorgt ervoor dat je niet zonder internet zit tijdens het overstappen of verbinden. Ze sturen je binnen 24 uur een gratis 4G wifi-apparaat als je er een nodig hebt. Het 4G wifi-apparaat is een kleine router die een draadloos 4G-signaal omzet in een wifi-verbinding. Dit betekent dat maximaal acht mensen tegelijkertijd apparaten zoals laptops, smartphones en tablets kunnen gebruiken om verbinding te maken met internet. Je krijgt een databundel van 50 GB om je te helpen de tijd door te komen totdat je nieuwe abonnement arriveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *