Berichten zoeken

3 mooie lichtbronnen om je kale wand mee op te fleuren

Houdt je van simpel maar stijlvol interieur? Het kan zijn dat je in dat geval aardig wat lege muren overhoudt in huis. Wanddecoratie zoals schilderijen kan nogal rommelig ogen, zeker als van een strakke inrichting houdt zonder te veel frutsels. Om toch wat meer stijl aan te brengen in huis, kun je op een heel andere manier toch je kale wand decoreren. Met verschillende vormen van verlichting kan je een smaakvolle ruimte creëren. Lampen kunnen namelijk heel strak zijn en weinig ruimte innemen, maar het effect van licht op een muur is heel bijzonder. Je krijgt dit al voor elkaar met een wandlamp, spotjes of met speciale plafondlampen.

Stijlvolle wandlampen

Met wandlampen kun je heel veel kanten op. Een dergelijke lamp kan juist erg opvallen of helemaal verdwijnen in de omgeving. Het ligt aan de rest van het interieur en jouw persoonlijke smaak welke wandlamp je kiest voor het opfleuren van een muur. Waar wandlampen bijvoorbeeld in verschillen is de lichtval. Sommige wandlampen hebben enkel aan de boven- en onderkant een opening waar het licht uit schijnt, waardoor je een lichtspel op de muur krijgt te zien van grafische vormen en lijnen. Andere wandlampen creëren niet zo een lichtspel, maar dragen stijl bij met het ontwerp van de lamp. Je kunt bepalen welke wandlamp het beste zou passen bij het interieur aan de hand van de vormen in huis. Ligt er een nadruk op verticale lijnen, bijvoorbeeld doordat de woonkamer een hoog plafond heeft? Kies dan bijvoorbeeld voor een langwerpige, verticale wandlamp die dit mooi accentueert.

Onzichtbare spotjes

Voor het echte minimalistische interieur zijn spotjes het meest geschikt om een muur in huis mee te decoreren. Spotjes zelf kunnen als lichtbron namelijk vrijwel helemaal onzichtbaar worden gemonteerd, terwijl je wel met het licht kunt spelen. Je kan de spotjes bijvoorbeeld richten op de muur, waarbij je de lichtval van een paar spotjes deels over elkaar heen laat vallen. Er ontstaan strakke lijnen en subtiele kleurverschillen in de lichtvlakken die op de muur verschijnen. 

Speciale plafondlampen

Plafondlampen kunnen erg onopvallend zijn en enkel functioneel. Je hebt daarentegen ook lampenkappen voor een plafondlamp die met het licht spelen. Wanneer je een plafondlamp kiest met een kap met een structuur aan verschillende gaatjes, krijg je een mooi lichtspel op de muren en het plafond. Denk bijvoorbeeld aan lampen geïnspireerd op Marokkaanse stijl, want deze stijl staat bekend om lichtspel vanwege de structuren in de lampenkappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *